2018-11-10 114 瀏覽
今日到了Cafe Zense 食晚餐。平時成日都聽朋友推介呢間Cafe有格調,一入到去見到裝修都幾靚咼!我地點左招牌芝士薯條、香蒜辣椒蜆肉煙肉意大利麵、芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵。▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️飲品就叫咗曲奇豆腐、芝麻豆腐smoothies~🔸芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵聞落已經好香!一食入口有少少芥末味,但唔會覺得太搶。蟹肉好多,而扁意粉沾到好多汁👍🏻本來以為芥末味會好辣好嗆鼻,但原來咁樣煮又唔會太辣,反而味道好有特色又有層次。🔸香蒜辣椒煙肉蜆肉意大利粉好香嘅蒜味,煙肉都多呀!而辣度就適中,吊味就正好!意粉唔會好淋,所以較有咬口🔸招牌芝士薯條薯條炸得好脆,份量又多,芝士味好香,唔夠點薯條添呀!飲品方面,兩款都係豆腐沙冰。曲奇同芝麻味分別都好香,尤其係芝麻,好似芝麻攪碎左再混入豆腐,然後打成冰,所以好有芝麻咬口。總括而言,呢度裝修有格調,坐得舒服,好適合同朋友食飯傾偈。食物都好有特色,份量多,下次可以試下其他食物!

飲品就叫咗曲奇豆腐、芝麻豆腐smoothies~

🔸芥末籽忌廉蟹肉雜菌意大利扁麵
聞落已經好香!一食入口有少少芥末味,但唔會覺得太搶。

🔸香蒜辣椒煙肉蜆肉意大利粉
好香嘅蒜味,煙肉都多呀!而辣度就適中,吊味就正好!
意粉唔會好淋,所以較有咬口
芝士薯條

🔸招牌芝士薯條
薯條炸得好脆,份量又多,芝士味好香,唔夠點薯條添呀!
芝麻豆腐
曲奇豆腐