2021-01-19 368 瀏覽
平時放工喺尖沙咀,肚餓果時真係唔知有咩小食好食!尖沙咀的確係餐廳林立,但掃街既小食店就好少!呢間小店我不時都會幫襯,就係「德國熱狗」!佢地嘅熱狗🌭睇落好似平平無奇,但其實非常講究🧐!德國熱狗嘅香腸每日新鮮香港🇭🇰製造,工廠由德國🇩🇪人開設,供應1️⃣0️⃣幾款少見嘅香腸!而佢地嘅麵包🥯都係搵本地麵包店供應,真·本地小店!我就試左煙肉火腿腸熱狗🌭,入面以豬肉及雞肉整成,成條足足有26cm長,外皮脆口,內裡帶點鹹香,麵包帶點軟熟,食落都唔差👍🏻!舖頭更會提供5款醬汁,有平時少見嘅酸瓜醬,唔想揀嘅朋友不妨試個「混醬」😂,一次試哂5款味道!薯條🍟就係平時買到嘅粗薯條,都炸得外脆內軟,表現中規中矩!我覺得味道一般,但勝在抵食同埋可以食到德國腸,款式亦唔會太花巧,唔會加太多配料而食落好heavy好油膩!經過見到不妨支持下💪🏻本地小店呀!

[脆皮煙肉火腿腸熱狗餐🌭]