旺角一個有好多拉麵食嘅地方,點樣先可以鶴立雞羣呢?第一係要有特色,第二係有特色得來又好食😋今日想同大家分享吓呢間「麵屋神匠」啦!店內設計好繽紛,幾有日本🇯🇵feel,牆上有隻大大柴犬既開心樣,睇見會心情愉快😊我自己就好鍾意食沾麵嘅,咦咁啱神匠都有沾麵可以食喎,於是乎就試下「番茄🍅蝦湯沾麵」,每次食親沾麵我都會先飲啖湯,香濃嘅蝦湯配上又酸酸甜甜的番茄、再加埋櫻花蝦,簡直美味😍😍!麵底軟硬適中,义燒口感啱啱好,半熟雞蛋好好食😚但係我到而家唔明點解要擺紫菜🤣究竟紫菜呢係要即刻食吖定點?因為冧咗好韌🙄男朋友就叫左「濃厚蝦湯拉麵🍜」,一樣都係有香濃嘅蝦湯,其實我係試咗佢嗰碗蝦湯,覺得好好味🤩,隨後先再叫我碗沾麵😎點知我個碗更加好味✌🏻✌🏻✌🏻好開心呀好幸福啊可以食到咁好味嘅沾麵🥰🥰🥰

好開心呀好幸福啊可以食到咁好味嘅沾麵🥰🥰🥰
番茄蝦湯沾麵