餐廳: 盈館
資訊:

2022-06-10 491 瀏覽
係旺角行完街,約左爸爸食餐飯,老人家鍾意食粵菜,所以揀咗間位置方便嘅酒樓,等佢唔洗搵得咁辛苦。酒樓唔算好大間,但坐滿人,都等咗一小陣先有枱可以入座。店員都好好人,主動介紹唔同嘅菜式比我地。今次我地叫咗四個小菜同一籠呢度好出名嘅黑金流沙包𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 ::⧐北京片皮鴨 | $168⧐櫻花蝦高麗炒銀絲 | $108⧐私房蜜椒豬肋骨 | $148⧐流心脆蝦球 | $168⧐黑金流沙包(3個) | $32⧐朝日啤酒 | $38北京片皮鴨我好耐無食過,同時我都想食好耐,職員會係你面前即片比你睇,刀功好好,好快片好,包好配合醬料同配料,口感一流。櫻花蝦高麗炒銀絲炒得好有鑊氣,味道唔錯蜜椒豬肋骨係一個幾有驚喜嘅菜式,蜜糖同黑椒形成咗一層脆脆包住咗豬肋骨,味道極佳,同埋好特別咁配上咗煉奶炸饅頭做伴碟,超好食流心脆蝦球賣相相當唔錯,蝦球中間包住滿滿嘅芝士,再配上酸辣醬,幾開胃黑金流沙包係呢度嘅主打點心,外皮鬆軟,如果奶黃可以再多一啲就完美喇員工都好細心,知我地叫咗啤酒,拎咗幾隻冰杯比我哋,非常貼心酒樓整體比我感覺都幾好,食物味道都唔錯,下次會再同屋企人黎食!—📝評分味道 ⁴ / ⁵環境 ⁴ / ⁵服務 ⁵

今次我地叫咗四個小菜同一籠呢度好出名嘅黑金流沙包

⧐黑金流沙包(3個) | $32
⧐朝日啤酒 | $38
京式片皮鴨
櫻花蝦高麗炒銀絲
櫻花蝦高麗炒銀絲炒得好有鑊氣,味道唔錯
芝心脆蝦球
黑金流沙包
朝日啤酒
員工都好細心,知我地叫咗啤酒,拎咗幾隻冰杯比我哋,非常貼心

📝評分
味道 ⁴ / ⁵