2017-09-17 167 瀏覽
女朋友今日來接收工,佢推介呢間西式餐廳,所以我哋就黎左呢度試下,臨時book到位都以為唔係好full,點知一來到就已經8,9成滿,呢到位置好方便,係地鐵站行幾分鐘就到。剛入坐,侍應就馬上給我們餐牌,亦同我地介紹Today Special,幾貼心。                餐廳嘅氣氛好好,幾"浪漫"下,裝修比較復古,有好多好有特色嘅裝飾品,位置同位置之間都好有空間感,坐得好自在。我地兩個人叫左兩個Dinner set1)     天使紅蝦香辣蒜片墨魚麵 ($178)2)     波士頓龍蝦配黑松露薯條 ($258)兩個餐都會有餐湯(蘑菇湯),蒜蓉包同餐飲,而波士頓龍蝦個餐仲會有Cheese Cake做甜品。1) 天使紅蝦香辣蒜片墨魚麵 ($178)墨魚麵幾辣,幾野味,但係份量又比我地想像中既少,所以我地幾個都好快咁食哂成碟麵,麵質ok,亦都唔算偏淋身,兩隻大蝦亦好好肉。2) 波士頓龍蝦配黑松露薯條 ($258)龍蝦多肉,但有點韌,不過仍然非常鮮味。另外,薯條是厚切,外脆內軟,點上餐廳更有附上茄汁,黑松露醬非常適合,女友不愛黑松露, 但我覺得點黑松露醬更美味。同女朋友坐了約兩小時多,

我地兩個人叫左兩個Dinner set
1)     天使紅蝦香辣蒜片墨魚麵 ($178)
2)     波士頓龍蝦配黑松露薯條 ($258)

1) 天使紅蝦香辣蒜片墨魚麵 ($178)

2) 波士頓龍蝦配黑松露薯條 ($258)

同女朋友坐了約兩小時多,也不會有職員催買單或趕走客人的情況。另外呢到只收現金,唔收卡。下次有機會會再黎支持小店。
天使紅蝦香辣蒜片墨魚麵
波士頓龍蝦配黑松露薯條