2023-09-22 60 瀏覽
一踏入門口有種去咗旅行嘅感覺,餐廳裝潢很有越南風格,牆上有具越南特色嘅塗鴉,好靚好適合打卡,好幾年冇去越南玩喇,真係咩感覺都返晒嚟。餐廳環境唔大,枱與枱之間距離有啲迫狹。用餐時間係星期六下午,人唔算多。落單經QR碼,落咗單會一次過網上比埋錢,都幾方便。一個套餐有主菜、小食,飲品。價錢還好唔算貴。會安生牛肉湯河⁸⁵湯河充滿九層塔香味,湯底清香撲鼻,鮮味濃郁。青檸同辣椒係自助形式,隨自己喜好加多加少都得。生牛肉質嫩滑,有牛味有咬口。香蒜牛油雞翼雞翼表面炸得金黃香脆。不過雞翼味道偏淡,食唔出香蒜亦沒有牛油味。油份偏多食完兩隻雞翼,兩大攤油仲係個碟上面。越式煉奶咖啡味道淡,感覺似三合一沖出來仲要加咗好多水溝稀晒果種。

會安生牛肉湯河⁸⁵

香蒜牛油雞翼

越式煉奶咖啡
味道淡,感覺似三合一沖出來仲要加咗好多水溝稀晒果種。

會安生牛肉湯河
香蒜牛油雞翼