2018-09-19 214 瀏覽
今日老公生日,決定同佢由朝食到晚平時都比較少去紅磡,黃埔地鐵開通左之後,就走去黃埔搵食,行下,睇下戲咁啦!見到都唔少人介紹616,我老公又鐘意食牛,咁就入左去試下!估唔到又真係有料到wor門口有格好吸睛既車,做裝飾,都好有特色!我地12點去到,人唔多,但食食下,已經開始full lu!重要既野要講先,呢到既服務真心好,侍應得2個,但係都keep住有笑容仲有介紹得好清楚,平民既價錢,但係有五星既服務,抵讚環境黎講好舒服,我老公尤其鐘意特色牆,話將來屋企都想整返幅wor🙈價錢真係抵wor!講真,大家樂食野都差不多50起跳啦!不過lunch set選擇唔算多,但應該就係想簡而精啦,所以食物質素高老公生日就食得豐富d,下午就黎一個hot pot 牛肉既選擇多,醬料就超多算擇,我最like既係牛肉汁,沙茶醬,仲有新鮮青檸都特別!估唔到又好match 牛肉,好正如果只係食lunch,就無得免費任用醬料喇!我地叫左紅燒芝士牛肉麵!侍應好好咁溫馨提示,先飲一淡湯,再拌勻d芝士,再食麵!個湯真心正wor,甜甜地,辣辣地,飲落唔算好油膩!芝士好足夠,拌埋d麵食超夾!牛肉都夠淋,同埋超足料打邊邊!揀左最清既
今日老公生日,決定同佢由朝食到晚

平時都比較少去紅磡,
黃埔地鐵開通左之後,就走去黃埔搵食,行下,睇下戲咁啦!

門口有格好吸睛既車,做裝飾,都好有特色!

我地12點去到,人唔多,但食食下,已經開始full lu!
仲有介紹得好清楚,平民既價錢,但係有五星既服務,抵讚

老公生日就食得豐富d,下午就黎一個hot pot
如果只係食lunch,就無得免費任用醬料喇!
芝士紅燒牛肉麵

我地叫左紅燒芝士牛肉麵!
侍應好好咁溫馨提示,先飲一淡湯,再拌勻d芝士,再食麵!
個湯真心正wor,甜甜地,辣辣地,飲落唔算好油膩!
芝士好足夠,拌埋d麵食超夾!
牛肉都夠淋,同埋超足料

牛骨清湯

打邊邊!揀左最清既牛肉湯,湯底就清清甜甜,不得不提圖中既三色粟米,超超超超級甜
仲有d蘿蔔,都好入味!

牛有好多部位,呢張圖就介紹得好清楚!
滑尾龍

侍應極力推薦滑尾龍,我地就一定要試啦!
食法係將雞蛋拌勻d牛肉,然後一次過放落個鍋,大概煮15秒就可以食

估唔到又真係岩岩好,好滑wor!
同埋好新鮮,無雪藏味

牛肉餃

牛肉餃,皮薄餡靚,仲有碗餃子汁,酸酸甜甜,好夾

響玲

打邊邊一定要食響玲!
配合埋d湯底同醬汁,真係超級好食!
呢到d響玲都好新鮮,卜卜脆
煮大概3秒到就好食喇!
洛神花茶

最後一定要like自家制洛神花茶
唔會太甜,超級清甜解渴,重點係好健康,飲完都無罪疚感!
菊花冰粉

仲要食埋甜品

好清涼既冰粉,未食過既真係要試下!

616真心唔錯,環境好,服務好,食物質素高,仲要超級就腳
真係想試埋佢其他分店