2021-08-25 61 瀏覽
喺男朋友公司附近search到依間好似幾有情調既泰國餐廳,諗住週日拍個快拖😹我地坐喺窗邊既卡位,霓虹燈格離顯得格外有frel🤣拍拖又點少得兩杯特色cocktail呢,我地叫咗一杯Thaijito同Taste of Maya,兩杯都係算幾strong得黎又refreshing既drinks,返工咁大壓力輕鬆吓都要嘅😛黑毛豬頸肉,呢個小菜我俾90分!豬頸肉外脆內軟,好香濃既油脂香,配上酸酸辣辣嘅醬料,令人欲罷不能💯 唯一可以挑剔嘅就係食得多會好濟🤣檳城咖喱大蝦,個咖喱係我人生中食過最好食既頭5位🥵🥵🥵 香料味濃又唔會死鹹,同椰汁配合得剛剛好,辣度夠過癮,而且大蝦肉質彈牙,絕對對得起佢嘅價錢!Pad Thai,對比起以上兩款來講,表現就平平無奇,可能因為上面兩款菜嘅表現太驚艷🧐🧐另一款主菜半隻燒雞,同樣配上酸辣醬汁,雞肉燒得十分嫩滑。食咗咁多澱粉質同埋醬料落肚,我哋特登叫咗一碟清清地嘅菜中和返,唔好睇佢個樣好似無乜味咁,其實佢嘅蒜香都好出咖!

我地坐喺窗邊既卡位,霓虹燈格離顯得格外有frel🤣

另一款主菜半隻燒雞,同樣配上酸辣醬汁,雞肉燒得十分嫩滑。