2019-02-05 479 瀏覽
尋晚去咗大埔行年宵市場,喺附近想搵餐廳食晚餐,見到呢間餐廳幾有情調同節日氣氛,一於去試吓先裏面嘅燈光佈置幾靚,好似黑夜裏面有滿天星星食物嘅選擇都幾多,有意粉、飯、薄餅、漢堡、其他小食等等,連飲品都有好多款我揀咗個芝士焗肉醬意粉,雖然好似好普通,但因為鍾意食芝士嘅關係,決定試吓,結果冇令我失望,芝士好香,加上熱辣辣嘅肉醬,令到意粉食起嚟好好味,而且有少少微辣,夠惹味再叫咗個和風海鮮薄餅,上面有好多木魚碎,上菜時仲郁下郁下好得意,和風嘅醬汁加上唔同種類嘅海鮮,令到成個薄餅嘅層次好豐富薄餅嘅芝士仲可以拉絲,裏面仲有菇菌,材料配搭好夾另外點左個牛油果雞肉漢堡,佢嘅份量都幾大,而且仲有沙律菜同薯角等等,食完好有滿足感雞肉都幾厚,加上牛油果醬嘅配搭,令到蔬菜同肉嘅味道夠平衡,而薯角亦炸得好脆餐廳嘅氣氛都幾浪漫,又會點蠟燭🕯️,相信夜晚或者情人節嚟都會幾適合,可以叫杯嘢飲,慢慢享受一整晚,鍾意嘅話仲可以玩下飛鏢

裏面嘅燈光佈置幾靚,好似黑夜裏面有滿天星星

芝士焗肉醬意粉

和風海鮮薄餅

薄餅嘅芝士仲可以拉絲,裏面仲有菇菌,材料配搭好夾

2019-02-04
芝士焗肉醬意粉