傑志膳房

The Kitchee Bistro
2023-04-22 847 瀏覽
朋友邀請出席,地方安靜,方便傾偈。因為傑志球會嘅關係,內部裝修都係同足球有關。忘記影餐牌,Set Lunch,有3個價錢可以揀,$128(4選2)/$148(4選3)/$168(4選4),是乎沙律/湯/主菜/甜品嘅點選數量。侍應會按點菜人位置紀錄好,落菜先後都準確。先來呢係沙律,賣相精緻雙層,不過係朋友點,我無食。之後嚟湯,超級什菜湯,好靚,又好飲,材料好足,唔辣嘅。之後上主菜,我點嘅係南瓜蓉豬頸肉配蜜糖辣椒汁,個汁出乎意料,完全唔辣,仲帶好濃香甜味好易入口(如可以無咁甜仲好)。豬頸肉肉質很好,唔會梅,而且軟硬適中。個南瓜蓉係精粹,南瓜香,軟綿綿,好好味。另外,朋友有點魚和羊食,試咗少少,魚肉滑,羊肉都好有羊味,不過都係個嗰汁偏濃味。甜品不過不失,朱古力蛋糕好食啲,不過一嚟到就cut開咗最後飲品,係抹茶鮮奶,一嚟到俾佢隻拉花獨角馬吸引,睇到嘩嘩聲。侍應哥哥話要,咖啡師係到度至有拉花,真係好彩啦。PS,侍應哥哥有問必答,雖然應該係新手,但佢嘅服務好好。加油喔

帶子沙律

之後嚟湯,超級什菜湯,好靚,又好飲,材料好足,唔辣嘅。

俄羅斯什菜湯

豬頸肉配蜜糖辣椒汁

甜品不過不失,朱古力蛋糕好食啲,不過一嚟到就cut開咗

抹茶鮮奶

帶子沙律