2018-07-12 65 瀏覽
心之食堂位於銅鑼灣樓上食店,從朋友口中得知呢間食店頗有特色,咁就當然要上來品嚐下啦!店內既格局幾別緻,從裝潢上以至食物上的擺設都頗具心思,而食物既款式也很有創意,感受到每款都是用 "心" 制作出來的蟹籽軍艦~壽司面上鋪滿厚厚既蟹子, 食落口好有滿足感三文魚串~三文魚就食得多喇,這樣食法就第一次,頗有新鮮感,盛載既器皿怎看都似是個小浴缸,都幾得意彩虹卷~有炸蝦,蟹子,青瓜,牛油果,面頭鋪上黑魚子,色彩繽紛,另人胃口大開紫薯甘栗餅~外層炸得鬆脆,內餡紫薯加栗子,甜甜地,口感軟綿綿,不油也不膩,點埋沙律醬食, 除左都唔知再講咩好鹽燒雞翼~雞翼開邊來燒,肉燒得好均勻,雞皮也燒得有點脆,好夠味燒秋葵 ~ 有啲人唔喜歡食秋葵係因為唔喜歡嗰種滑潺潺既感覺,但這樣做法就沒了,感覺還很爽口日式炒雜菌~這個炒雜菌味道好甜,甜味可以稍減就好喇 !呢度都係一個飲酒暢談既好地方,朋友喜愛飲返杯,但自己喉嚨不適,都係飲返杯熱生薑茶先

蟹籽軍艦~壽司面上鋪滿厚厚既蟹子, 食落口好有滿足感

蟹籽軍艦

彩虹卷

都唔知再講咩好

紫薯甘栗餅

日式炒雜菌~這個炒雜菌味道好甜,甜味可以稍減就好喇 !

2018-07-09
蟹籽軍艦