2019-01-23 1414 瀏覽
就話說好耐都未去過將軍澳嗰邊,所以今日就同細佬兩個人去咗將軍澳探險搵食啦。聽人講最近喺帝景灣商場有一間新開嘅打邊爐 ,所以就去啦呢個屋苑都幾高質,以為有西餐喇喎我哋偏偏就揀咗打邊爐🤣🤣🤣睇到個menu有好多新派特色嘅火鍋配料仲有佢哋自家獨有嘅食物同埋湯底。我哋叫咗先鮮鲩魚湯底,有頭,而且煎過再加埋薑蔥首先 侍應哥哥會將啲嘢放入個㷛入面,煲好啲湯再落料,有淡淡魚味,煲咗一陣之後就會叫我哋飲咗啲魚湯先。我同細佬都覺得呢條魚好鮮甜係幾好飲嘅😍😋打邊爐必叫,好大碟,頂級安格斯牛頸脊價錢雖然唔係最頂級,但係都ok㗎牛肉灼一灼變色少少就可以食, 牛肉冇渣幾嫩口,點埋辣椒油就更加惹味😋😋芝心鮮蝦丸開頭以為係急凍嘢,但原來唔係㗎,佢呢啲係自家製好,新鮮嘅蝦而且煮熟咗之後好滑捋捋,仲有芝士味呢一個鮮蝦丸真係第一次食🤣🤣貢丸呢個我諗佢哋都係自家製嘅,因為佢個形狀唔係坊間嗰邊咁圓碌碌整齊佢係有少少參差, 反而食到佢嗰種彈牙嘅感覺😃😃蔬菜拼盤食到甘上下,有少少油膩,我同細佬就叫咗個蔬菜拼盤,等自己好似消化下清一清咁呢個蔬菜拼盤擺設好有心思😂😂😂蔬菜盤入面有金針菇, 蕃茄,粟米,唐生菜黃芽白等等。。都係好新鮮㗎
就話說好耐都未去過將軍澳嗰邊,
所以今日就同細佬
兩個人去咗將軍澳探險搵食啦。

聽人講最近喺帝景灣商場有一間新開嘅打邊爐 ,所以就去啦

呢個屋苑都幾高質,以為有西餐喇喎
我哋偏偏就揀咗打邊爐🤣🤣🤣

睇到個menu有好多新派特色嘅火鍋配料
仲有佢哋自家獨有嘅食物同埋湯底。

我哋叫咗先鮮鲩魚湯底,
有頭,而且煎過再加埋薑蔥

首先 侍應哥哥會將啲嘢放入個㷛入面,
煲好啲湯再落料,有淡淡魚味,
煲咗一陣之後就會叫我哋飲咗啲魚湯先。
我同細佬都覺得呢條魚好鮮甜係幾好飲嘅😍😋

打邊爐必叫,好大碟,頂級安格斯牛頸脊

價錢雖然唔係最頂級,但係都ok㗎
牛肉灼一灼變色少少就可以食, 牛肉冇渣
幾嫩口,點埋辣椒油就更加惹味😋😋

芝心鮮蝦丸

開頭以為係急凍嘢,
但原來唔係㗎,佢呢啲係自家製好,新鮮嘅蝦
而且煮熟咗之後好滑捋捋,仲有芝士味
呢一個鮮蝦丸真係第一次食🤣🤣

貢丸

呢個我諗佢哋都係自家製嘅,
因為佢個形狀唔係坊間嗰邊咁圓碌碌整齊
佢係有少少參差, 反而食到佢嗰種彈牙嘅感覺😃😃

蔬菜拼盤

呢個蔬菜拼盤擺設好有心思😂😂😂

我哋嗌咗兩杯嘢飲一杯洛神花茶一杯雪碧
洛神花茶係佢哋自製嘅幾清甜,配打邊爐就啱啦

2019-01-22
  • 鯇魚腩