WFH加留家抗疫太耐,感覺好似好耐無食拉麵,於是就去呢間我一向幾鍾意嘅拉麵店買下外賣食~餐廳入面好有日本居酒屋feel,遲d 疫情好d真係可以再來坐低食拉麵選擇都多,仲有飯款同各樣小食,製作都幾用心。無expect過拉麵店嘅黑豚丼會係咁出色,黑豚片好香碳燒香味,食落去非常香口,而且有成6片,份量好足!另外都好欣賞佢嘅溏心蛋係原隻上,咬落去後香濃蛋黃慢慢流出來,正!😋拉麵方面,由於鍾意食辣嘅關係,點了赤武士,湯底是幾香的辣味,而且唔算好辣,配上日本湯底味道不錯,拉麵麵質都好彈口。另外他們的日本叉燒 厚嫩多肉,配上少少肥入口軟嫩。各款小食價錢都好合理,特別喜歡和風餃子,一定要儘快食,煎得好香脆之餘外皮仲有層薄脆,味道特別。芝麻手羽都係炸得好香口,入面仲有肉汁~軟殼蟹沙律的沙律菜好refreshing,配上原隻脆香軟殼蟹,幾豐富。下次要來食沾麵!

拉麵選擇都多,仲有飯款同各樣小食,製作都幾用心。
黑豚丼

赤武士

芝麻手羽
和風餃子

軟殼蟹沙律

下次要來食沾麵!
黑豚丼
赤武士