2020-07-08 569 瀏覽
一段時間冇嚟K11, 聽聞开了一間台式餐廳, 有古早嘅台北味道,比較高檔精緻, 坐得舒服,適合三五知己一路傾一路食。平板電腦點餐夠方便~餐廳設置咗捧餐嘅機械人, 好過癮做完野識得返番入廚房~ 還有紫外線消毒器, 蓋好手機就可自動消毒,做足防疫衛生。皮蛋豆腐皮蛋個心夠晒流心, 滑溜~ 有光澤 ,冇澀苦味, 屬於高質嘅皮蛋。 豆腐也是特製成 布甸蛋糕形狀, 淋上特製醬汁和肉鬆, 質感似布包豆腐, 很有吃蛋糕的感覺。北海道帶子三星蔥炒蛋吸引我的是台灣三星蔥, 曾經喺宜蘭試過,清甜爽脆, 完全冇葱濃烈的味道 ,一些抗拒葱味嘅人亦唔覺得食緊嘅係葱。炒蛋好滑,配合三星蔥嘅清甜, 有種農家嘅味道。 加上北海道帶子, 鮮甜美味, 一道不平凡嘅炒蛋~朋友話杯檸檬愛玉好多料,濃郁夠酸又夠甜!蜂蜜白苦瓜汁台灣嘅白苦瓜相當出名, 今次有機會一定要試。 冇中國苦瓜汁咁苦澀, 可能加了蜂蜜 ,感覺潤喉,而且白苦瓜味道回甘, 小小苦得来喉嚨好舒服~ 喜歡饮五青汁嘅朋友一定喜歡!紅燒牛三寶麵三寶包括牛腩,牛筋和牛肚。 熬煮得入味又夠腍 , 大大件,夾落好有份量。先試湯底, 味道清甜, 充滿了牛骨 ,蘿蔔精華。 還有一

平板電腦點餐夠方便~

檸檬愛玉

朋友話杯檸檬愛玉好多料,濃郁夠酸又夠甜!

蜂蜜白苦瓜汁

蜂蜜白苦瓜汁
台灣嘅白苦瓜相當出名, 今次有機會一定要試

紅燒牛三寶麵
三寶包括牛腩,牛筋和牛肚。 熬煮得入味又夠腍 , 大大件,夾落好有份量。先試湯底, 味道清甜, 充滿了牛骨 ,蘿蔔精華。 還有一些酸菜提升味道。 粗面條又滑又煙韌 , 分量就少咗啲啲。溏心蛋滑溜溜蛋黃夠香!👍😋

豆花芋圓仙草
地道嘅台式民間舌甜品。 有芝麻和芋頭味芋圓, 煙靭又唔會太甜, 紅豆蓉大大粒夠香甜, 配搭仙草美味圓滿!