2023-03-10 47 瀏覽
跟著朋友食好西,話說朋友話喺福岡食過漢堡扒真係好好食,原來香港都有,仲聽講呢間喺厚福街嘅漢堡扒店長期排長龍,咁就一於去試下喇~.星期五晚happy hour完先黎,9點都仲係full house。遲左食飯又可以食多少少,懶惰唔洗諗就點了個💲359 二人套餐。.其中包括:✤ 前菜及湯✤ 芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中) x 2✤ 月見味噌牛丼飯✤ 罐裝飲品 x 2食物上得好快,店員都有講解用小鏟切開一小塊漢堡扒放上熱石燒,輕輕接壓數10秒返轉再返轉就食得。過程中我覺得聽著煎漢堡扒的「渣渣聲」都幾治癒 loll 不小心有幾塊睇得太開心,煎耐了少少,有少少焦香,出奇地脆脆口其實都幾好食,牛味濃郁,配上煎到香脆的蛋食好開心,芝士仲拉到絲。唯一見到煎的過程中不少油滲出🫣 小怕,不過都唔難理解這是無可避免的,不夠油煎應該更惡劣。 牛丼飯份量超大,飯碗都被牛片填滿了 ~毫不吝嗇~還配有雜菌、蔥,當然仲有吸晴的月見…撈呀撈…撈呀撈~~相當滋味埋單除返每人二百蚊都唔洗,食到飽飽又有得玩下,我覺得個體驗都幾新奇有趣 😛
其中包括:
✤ 前菜及湯