2023-07-28 896 瀏覽
昨天在中央圖書館上完堂,下午放假休息下。就去咗這𥚃嘆下,沒有期望之下,就有少少驚喜!向女部長示意一個人,已經一路帶我入坐,仲有兩個 table 比我選擇,我當然選擇靠牆不當眼位置啦!坐下即刻問我食飯抑或飲嘢?為的是預備餐具,並遞上溫水和 iPad menu,隔了一陣子就走過來問我想食咩?服務不錯👍🏻!我點了豚肉生薑配日本飯,頭盆有餐湯(薯仔湯)和沙律選擇,因為我不吃 cheese, 問沙律可否走芝士👍🏻,侍應說可以,於是頭盆叫沙律。 點餐後,送上麵包牛油,吃完後,遞上蔬菜沙律🥗,好新鮮!主菜送上,有少少驚喜!明明叫豚肉生薑燒,點解有一碟蔬菜天婦羅嘅?仲要皮薄鬆脆好好味!豚肉生薑燒都好味,肉片不太肥,薑片少咗啲,有好多大蒜,好入味!吃吧!送上至愛嘅黑咖啡,慢慢休息嘆下!

好好味
!吃吧!送上至愛嘅黑咖啡
,慢慢休息嘆下!
蔬菜沙律
豚肉生薑配日本飯