🤤今晚觀塘APM買完野搵地方食晚飯,行到亞太中心水牌見到有間火鍋店「牛站(駅)麻辣火鍋放題」。今日超肚餓,一於入去食餐飽。成間餐廳滿晒座人氣十足,外面亦好多人拎火鍋配料、熟食、各種飲品同甜品。各類都非常多款式。💟火鍋配料:多款丸類、蔬菜類、粉麵我最鍾意企鵝🐧丸,黑白色超得意,口感又彈牙❣️熟食:(超罕見) 最驚喜係有小龍蝦🦞,👑係我至愛,色香味俱全,麻辣汁調得一絕,除左殼後將小龍蝦拌辣汁食超入味。而燒乳鴿皇味道亦挺好。🥤飲品:各款罐裝同韓國飲品都有,而酒精類有啤酒、熱梅酒。連自家製既珍奶🧋都有。餐廳以自助落單形式點餐,湯底都有多於8個選擇。而肉類係根據放題價格而定的。火鍋自選配料全部套餐都係相同的,款式多元化。另外亦有涼拌小食。🍲我選了✅蕃茄鍋:用大量蕃茄慢煲,湯頭鮮甜~甜甜既湯配肉類一定好食。🐂肉類:肉類都好多款SRF美國極黑和牛片美國安格斯牛板鍵美國牛肩胛手切封門柳巴西牛脷托片[海鮮]海蝦、沙白、水魷魚、田雞腳、帆立貝、青口、沙猛魚。叫多D數量既海鮮會用大盤裝,用冰鎮住,無論係賣相同口感都會更好。各種海鮮都好新鮮又彈牙。我最愛既海鮮係田雞腳,肉質非常嫩滑,大口撕開,好食過外面好多。

💟火鍋配料:多款丸類、蔬菜類、粉麵
我最鍾意企鵝🐧丸,黑白色超得意,口感又彈牙

🐂肉類:肉類都好多款
SRF美國極黑和牛片