2023-11-16 1409 瀏覽
#小秘書 呢排真係忙到有氣冇埞唞😮‍💨 好難得先就到時間,可以同朋友仔坐低食個飯、分享吓近況🫠 呢日終於扚起心肝放自己半日假,整個指甲、同朋友仔去 #葵廣 行個圈、掃吓街,做個貼地嘅港女😆不過篤魚蛋又點會食飽人吖… 放假就梗係要搵啲特別嘢食,慰勞吓自己😉 朋友仔話已經有一段長時間冇去 #台灣,思鄉病又發作… 提議過去「新都會廣場」樓下間 #台灣食店「燈籠滷味」一解佢嘅思鄉情🤭 既然有人揀埋地方,我梗係舉腳贊成啦😆#燈籠滷味 環境裝飾得充滿台灣氣息,五顏六色嘅霓虹招牌,入到店內有如置身 #台北夜市 一樣🤩 嚟得幫襯,梗係要試吓佢哋最馳名嘅 #滷水小食 啦!餐牌上嘅 #蜂巢牛肚、#豬腸、#豬耳朵、#鴨珍… 通通都咁吸引👀 為食嘅我哋,當然唔會放過🤤 牛肚肉質爽彈又入味,🐽豬耳朵又夠晒脆口,難怪佢哋嘅 #滷水食物 都咁受歡迎🤤 朋友仔仲配埋個 #出前一丁 一齊食,估唔到呢個港台合璧嘅配搭又幾夾喎😆 之後我哋又加咗個 #香炸花枝丸 做小食,師傅喺 #花枝丸 上曬上 #椒鹽粉,香脆嘅外皮非常惹味🤤 餐後就梗係要啲甜食,不過我就揀咗杯 #桂圓紅棗蜜 嚟補一補,呢餐食咗咁多嘢,再飲埋呢杯 #養生茶

#燈籠滷味 環境裝飾得充滿台灣氣息,五顏六色嘅霓虹招牌,入到店內有如置身 #台北夜市 一樣🤩 嚟得幫襯,梗係要試吓佢哋最馳名嘅 #滷水小食 啦!餐牌上嘅 #蜂巢牛肚、#豬腸、#豬耳朵、#鴨珍… 通通都咁吸引👀 為食嘅我哋,當然唔會放過🤤 牛肚肉質爽彈又入味,🐽豬耳朵又夠晒脆口,難怪佢哋嘅 #滷水食物 都咁受歡迎🤤 朋友仔仲配埋個 #出前一丁 一齊食,估唔到呢個港台合璧嘅配搭又幾夾喎😆 之後我哋又加咗個 #香炸花枝丸 做小食,師傅喺 #花枝丸 上曬上 #椒鹽粉,香脆嘅外皮非常惹味🤤 餐後就梗係要啲甜食,不過我就揀咗杯 #桂圓紅棗蜜 嚟補一補,呢餐食咗咁多嘢,再飲埋呢杯 #養生茶 真係成身都暖晒💗

📍 燈籠滷味 (葵芳)興芳路223號新都會廣場1樓181號
2023-11-16
$126.5 (晚餐)