經典傳統中式糖水 🌸鴻輝記🌸,每到夜晚,出邊一定會排長龍,佢哋最經典嘅有三寶,芝麻糊,合桃糊,杏仁糊😍😍,而家嘅市道都係成為$22咋,真係超抵食🤣🤣聽聞佢哋嘅芝麻糊係新鮮磨製👍🏻👍🏻下次一定要再食為咗創新同吸引更多嘅食客,好多嘅糖水舖都會加入唔同嘅創意,有好多新式嘅食法,其中呢一款💚雙圓藜麥紫米露 $32 :賣相都好特別,好似咖啡嘅拉花咁🤣,佢哋就用椰奶代替,而另外一樣創新嘅就係佢哋嘅糖水裏面會有🌸藜麥🌸,係有超高嘅營養價值,加上口感有特別,加入糖水就一流😋,除咗紫米外,仲有超煙靭嘅芋圓同地瓜圓😱😱,味道超夾,口感一流👍🏻👍🏻👍🏻💚薑茶湯圓芝麻味 $19 :另外就叫咗一碗中式嘅湯圓,粒粒都超大,第一啖芝麻餡已經流出,好似流心咁🤤🤤另外皮夠煙靭,再配埋香濃嘅薑湯,夠晒暖笠笠🥰,我覺得佢哋嘅薑味適中,有啲會過濃,變咗到好辣口,有啲又好淡,好似冇咩味咁🤷🏻‍♀️,但呢度嘅啱啱好,一碗有四大粒,價錢都非常親民👏🏻👏🏻