2016-07-13 2218 瀏覽
是日焗到極點,出街好似行走在火爐之中,連係家中都無法多待,唯恐中暑暈低,於是就出街搵個地方,諗住飲杯凍野,有冷氣,坐一個下晝甘. 不幫襯星巴克這些無良僱主,便在街角找了個小店,入內坐下.其實,早在兩個星期以前,已經問過這間鋪頭的營業時間,當時答是到六點多七點,所以我四點半到,便預期自己能夠坐一個半小時到六點多才走,那樣就差不多吃晚飯了.一進店內,便嗅到一陣食物的咸香味,但這股氣味對於想嘆咖啡的我來說,其實不太喜歡. 但點都好,都係先叫一杯咖啡 . 依度既咖啡並不算貴,24蚊就買到一杯凍oreo咖啡. 飲既時候,咖啡柔滑而香,還有不少既oreo 碎, 飲落幾有朱古力香. 雖然叫左大杯,而其實並不是很大杯,但質素還是幾ok. 我覺得好飲.有一點可惜位,就是五點半的時候,老板就話要收工了,於是我就要走,和原本預期有落差,時間表也被打亂 =.=
2016-07-10