2017-06-16 58 瀏覽
深水埗太子 都有好多唔同嘅地道小食店就比較鍾意食餃子 所以成日都會去大南街一間長龍店食餃子 貪佢方便味道又唔錯 近排可能長龍店生意好左又人多左 排隊時間都長左好多 就走左出去界限街 我見到一單滿都幾靚仔嘅餃子店 個名仲好有gimmick叫「餃掂 」餃子嘅至尊 仲有我鐘意食既松茸餃子 開工前食個開心午餐都好喎!!!店內感覺都好靚 食餃子黎講係豪裝級別而且佢枱面好多醬料配料 琳琅滿目 幾揼本睇左睇menu 當然係要我想食既松茸餃子啦 店員好用心咁去介紹佢地呢道招牌餃 搞到我都好心急想食下 松茸嘅味道 唔係人人都咁鍾意 因為佢嘅味道係好濃既 日本人眼中松茸係菌中之王 有好好嘅藥用功效 松茸含有豐富蛋白質及氨基酸 更含有抗癌既松茸醇 提高抵抗力同免疫力 12隻松茸餃子 12隻湯餃子 每隻餃子size啱啱好 啱晒嘴型皮簿饀多 餃子包得好實淨 唔好鬆散 食落有口感 配合特制松茸醬 齒頰留香那如果鍾意食辣嘅朋友仔 絕對唔可以錯過佢既辣醬 用咗菜脯豆豉指天椒再加埋特製嘅醬汁 極度惹味 仲有佢哋選擇將佢哋嘅九鼎湯 分開上店員就話原因係餃子唔希望比啲湯浸到霖晒 又可以品嚐到九鼎湯嘅真正味道九鼎湯用咗鰂魚鯪

近排可能長龍店生意好左又人多左 排隊時間都長左好多

餃子嘅至尊 仲有我鐘意食既松茸餃子
開工前食個開心午餐都好喎!!!

店內感覺都好靚 食餃子黎講係豪裝級別

更含有抗癌既松茸醇 提高抵抗力同免疫力

12隻松茸餃子

12隻湯餃子 每隻餃子size啱啱好 啱晒嘴型

仲有佢哋選擇將佢哋嘅九鼎湯 分開上
九鼎湯用咗鰂魚鯪魚粉葛紅豆赤小豆陳皮排骨等等材料去煲 老火湯好鮮甜

俾佢利用左新鮮木耳 咬落特別爽口
加埋芫茜 黑醋 好開胃