月黑風高嘅晚上,上飛鵝山 ⋯⋯除咗睇夜景,仲有咩好做? 😏我就會開兩支清新而又唔貴嘅意大利酒(文末有介紹),扮去咗外國咁先夠寫意🥂🥂Sacchetto Rose Prosecco Brut NV $138Sacchetto係位於意大利Veneto嘅酒莊,以全球飲用量最高氣泡酒Prosecco聞名。而呢支Rose Prosecco都非常受歡迎,除咗一般Prosecco會用嘅Glera,仲加入12% Pinot Nero,因此有濃郁花香同山莓等紅果味道,非常清新,一入口馬上帶嚟意式風情。🥂Suavia Soave Classico Monte Carbonare 2019 $248位於意大利Soave區嘅Suavia係間家族酒莊,現由Tessari三姊妹擁有同經營。呢支Soave Classico Monte Carbonare被佢哋形容為「酒杯中嘅大地」,葡萄藤嘅根深入葡萄園獨特嘅黑土火山泥,帶來個性同出色結構,仲有好吸引嘅礦物味。
月黑風高嘅晚上,上飛鵝山 ⋯⋯
除咗睇夜景,仲有咩好做? 😏

外賣自取
用餐優惠