2022-12-08 26 瀏覽
💯訂座超方便唔需要早一日訂,隨興想食,8點多OpenRice 按一按訂座9點食都可以,非常好!而且訂座仲有折扣❗️9點有8折,減返加一都有9折,㩒一㩒就有discount,無得頂❗️💯環境舒適裝修有特色,座位唔算迫,坐得OK舒服店面乾淨企理,地下同枱面唔會好油店內不停循環播熱血系列動漫歌😂好有店舖個性同獨特性😂💯服務貼心由於我先到先落單兩碗拉麵,店員見我只有一人,好貼心提我,拉麵會上得快,不如你叫起我哋先出,以免凍咗。睇得出不是那種追營業額的店,有理無理落單即出,快食完下位那種令我對店舖好感度上升🔝💯食物質素好上面講咁多,唔好食就乜都假😂♨️蟹白湯拉麵🍜好食😋有驚喜❗️基本上我未食過蟹嘅濃湯拉麵,蝦就食過唔知係咪佢哋獨家,但真係做得幾好👍🏻湯濃蟹味,最加分位係有比真蟹肉「蟹。肉。無。食。到。軟。骨❗️❗️❗️」呢個係超加分位!💯💯💯因為好多提供蟹肉嘅食肆,喺Menu度提一句小心軟骨,就奉旨係蟹肉度挑唔曬啲軟骨周不時都食到軟骨好似食沙定食石仔咁咬到殺殺聲,快手吞咗或者吐咗佢算不能盡情享用蟹肉鮮味而呢個食唔到軟骨,當中嘅心機同時間食過蟹拆過蟹肉嘅都會明♥️湯濃、蟹肉多,叉燒都係似慢煮的粉嫩鹹香叉燒唔係常見
💯訂座超方便

💯環境舒適
裝修有特色,座位唔算迫,坐得OK舒服
店面乾淨企理,地下同枱面唔會好油
店內不停循環播熱血系列動漫歌😂
好有店舖個性同獨特性😂

💯服務貼心
令我對店舖好感度上升🔝

💯食物質素好
上面講咁多,唔好食就乜都假😂

♨️蟹白湯拉麵🍜
好食😋有驚喜❗️
基本上我未食過蟹嘅濃湯拉麵,蝦就食過
唔知係咪佢哋獨家,但真係做得幾好👍🏻
湯濃蟹味,最加分位係有比真蟹肉
「蟹。肉。無。食。到。軟。骨❗️❗️❗️」
呢個係超加分位!💯💯💯

因為好多提供蟹肉嘅食肆,
喺Menu度提一句小心軟骨,
就奉旨係蟹肉度挑唔曬啲軟骨
周不時都食到軟骨好似食沙定食石仔咁
咬到殺殺聲,快手吞咗或者吐咗佢算
不能盡情享用蟹肉鮮味

而呢個食唔到軟骨,當中嘅心機同時間
食過蟹拆過蟹肉嘅都會明♥️

湯濃、蟹肉多,
叉燒都係似慢煮的粉嫩鹹香叉燒
唔係常見嘅柴皮死鹹叉燒,又係一個讚位💯
我會為咗呢碗回訪同推薦比朋友
蟹白湯拉麵

另一碗係濃蝦湯拉麵
由於市場上都有其他濃蝦湯拉麵
就不詳細講了,但係係合格,有水準嘅!
都係讚嘅,只係蟹太小見,太驚艷
呢個對比係好好味但無驚艷感😂
濃蝦湯拉麵