2018-02-04 2551 瀏覽
話說今晚咁岩同表妹去開銅鑼灣,佢話要試呢間打邊爐,都好嘅今晚得果八度,打邊爐就最適合上到黎先知原來係台式火鍋,正爆,因為有我心愛的珍珠奶茶座位夠闊落,成間火鍋店嘅氣氛都令人舒服有啲座位仲可以望吓街景由入口一路去到尾仲有個露台,可以出去感受下呢股冷鋒,令人精神為之一振。我習慣咗未點嘢食之前就叫野飲。來到台式火鍋點可以唔飲珍珠奶茶,勁大杯,茶味香濃,珍珠亦都非常煙靭,有口感,重點係唔會太甜表妹就叫呢款飲品,佢表示好正,夠曬冰涼。滷水熟食小食,包括有鴨舌、牛肚、滷水蛋同豬耳其實我自己就一般,但表妹就好喜歡,佢差唔多食曬成碟,好拆得呢碟包括手打丸、餃子、冬菇蝦滑同黑蚊蚊墨汁同黑魚粒做的邊爐料。每款都好鐘意,尤其D丸入面竟然有我地最愛的芝士開心死!原來都好大碟下,兩個女仔食一定足夠有餘好好味,好新鮮,食完一塊包你上癮我哋仲叫咗海鮮,包括鮮蝦、鮑魚、蠔同蜆好豐富,的確鮮味響鈴嚟到嘅時候仲熱辣辣,肯定係啱啱炸起放落鍋內烚三秒係最正,食落感覺唔會太淋,仲有D脆魚皮都好香脆,值得推介兩個女仔叫到一枱都係嘢食,勁豐富,勁好味最後嘅甜品都唔錯,有芋頭味亦唔太甜非常鐘意總結: 服務唔錯,員工好有禮貌回答客人嘅
上到黎先知原來係台式火鍋,正爆,因為有我心愛的珍珠奶茶
座位夠闊落,成間火鍋店嘅氣氛都令人舒服
有啲座位仲可以望吓街景
。我習慣咗未點嘢食之前就叫野飲。
珍珠奶茶
檸檬柑橘雪碧沙冰
表妹就叫呢款飲品,佢表示好正,夠曬冰涼。
開心死!
牛肩脊
原來都好大碟下,兩個女仔食一定足夠有餘
好好味,好新鮮,食完一塊包你上癮
我哋仲叫咗海鮮,包括鮮蝦、鮑魚、蠔同蜆
好豐富,的確鮮味
響鈴魚皮
響鈴嚟到嘅時候仲熱辣辣,肯定係啱啱炸起
放落鍋內烚三秒係最正,食落感覺唔會太淋,仲有D脆
魚皮都好香脆,值得推介
兩個女仔叫到一枱都係嘢食,勁豐富,勁好味
芋頭奶凍
最後嘅甜品都唔錯,有芋頭味亦唔太甜
非常鐘意

總結: 服務唔錯,員工好有禮貌回答客人嘅問題,食物亦好味。我哋兩個食到好飽,抱住個肚腩走
回頭率100%
2018-01-29