2024-05-09 0 瀏覽
請大胃王食飯梗係要揀放題啦,如果唔喺食到窮都未飽。🤣🤣因為大胃王生日,當然要揀間好啲靚啲,仲要係放題餐廳,銅鑼灣駱克道京都廣場三樓,一個好旺嘅地段,好方便嘅位置,6點幾去到餐廳,已經坐左大半人,年青人多,好正常,年青就可以放肆,今日就扮下後生,放肆一回。😘😘放題每位259,升級加148就可以有海鮮拼盤,食物升級,連啤酒都任飲🍺🍺,識飲識食的我們當然要升級,放題質量都非常重要,升級的放題料理果然非常吸引,首先有兩碗燉湯,蟲草花元肉燉雞,一大盅燉湯,火🔥候十足,好熱好鮮甜,材料好多,我就食埋蟲草花同元肉,食到個胃暖粒粒,好舒服,更加開胃想食野。😋魚子醬海鮮拼盤閃亮登場,滿滿一大盤砌得好靚,內容有兩小盒極品鮮鹹魚子醬,鮮甜長腳蟹 ,鮮爽大海蝦,鮮香鮑魚,肥美甜青口,脆脆海螺,用碎冰保鮮,插左一次鮮紅色嘅梅花裝飾,藍色小花和綠色柏葉襯托。魚子醬配埋兩個瓷羹仔,仲有一兜辣茄汁點海鮮,配搭周全。👍👍豐富刺身拼盤,看到就會嘩嘩聲,🤩🤩內容包括三文魚腩,吞拿魚,油甘魚,馬刀貝,螺肉,八爪魚, 螺片,希靈魚,仲有四只巨大牡丹蝦,有一樣叫不出名貝殼類,每種刺身都好新鮮,點少少芥辣醬油,就已經超級美味。😋😋

巨型帶子海膽,我最鐘意的海鮮,有八粒,兩種最鮮美的食物加在一起,鮮上加鮮,不用點任何醬料,美味上到天花板,有飄飄然的感覺,食到停不了口。🤩🤩
開始有少少飽的感覺了,但發覺菜單裡還有很多東西想吃,竟然有泰式食物供應,

於是又馬上點了泰式炒椰菜苗,嫩綠清甜,

冬陰功蝦湯,濃郁鮮香,

青椒皮蛋,麻辣醒胃,

天婦羅有茄子和日本薯仔,外脆內糯,

再點了泰式燒蠔燒元貝,蒜香鮮美,

,仲有鰻魚炒飯,稍為油多了些,😅食完碳水之後就覺得好滿足啦。🥳🥳

餐廳雖不是豪華裝修,但把資源用在食材方面,是值得推崇的做法。👍👍
2024-05-06
  • 海膽帶子