2019-12-31 166 瀏覽
去將軍澳探朋友,順便在將軍澳食晚餐,見到韓式店新麻蒲,就入嚟試吓啦,侍應會問你食烤肉還是點餐,前幾日先食完烤肉,所以就咁點餐食算啦。依間餐廳座位好闊落,卡位好舒服,一般的韓式餐點都有,我叫咗最鍾意食嘅韓式石頭鍋牛肉拌飯牛肉唔算多,但係顏色七彩,一上枱就要快啲撈勻,如果唔係好快癡底,熱辣辣,飯都算鬆軟,略嫌個醬汁唔夠辣。再試下呢個韓式海鮮薄餅,材料都幾豐富,鮮蝦好大隻,好多大蔥,個醬汁幾惹味,酸酸辣辣。仲有依個芝士年糕撈拉麵,韓式拉麵,煙煙銀銀,芝士不夠多,但係芝士味好香好濃,口感好豐富。雖然冇嗌炸雞,但係都要做返是啤酒,真係好嘆。這間的口味很正宗,在韓國的分店也是no1 ,都值得一試

2019-12-25