2016-04-26 507 瀏覽
今日去到中環,難得米仔話想食西餐,就找間去二人世界喇!餐廳的燈光暗暗的,很有情調,桌上有微微的燭光,坐起來十分舒適,適合兩個人撐枱腳!Lobster Bisque先來個龍蝦濃湯,濃濃的湯配上外皮脆卜卜的餐包,味道剛剛好,湯內仲有蝦肉,增加口感!不過,米仔就覺得龍蝦湯偏咸,但我個人就覺得配合埋餐包就不錯啊!Golden Fried Oyster熱騰騰的炸蠔,每隻炸得金黃色,脹卜卜,外層炸皮又薄又脆,肉質還有水份,沾上一點沙律醬,讓鮮味更上一層!Hawaiian Pizza Parma Ham呢個Pizza 嘅特別之處係個餅底,係餅乾底,不會太厚,很香脆,面層有層濃郁的芝士,配合埋其他饀料,果然是不錯啊!Seafood Linguine in Lobster Sauce龍蝦汁海鮮扁意粉,大大隻虎蝦同帶子放在意粉面,見到已經好吸引,流哂口水。虎蝦的肉質爽口,帶子也很鮮味,其實意粉內還有鮑魚片和青椒紅椒,材料可算豐富;意粉的軟硬度就不會太腍又不會太硬,剛剛好,而龍蝦汁的味道我就很喜歡,因為味道夠濃!
今日去到中環,難得米仔話想食西餐,就找間去二人世界喇!

2016-03-14