同男友同男友媽咪一行三人係尖沙咀食完晚飯。男友媽咪話想食蛋糕。所以我就建議去greyhound cafe 食我最鐘意既千層蛋糕🍰。八點左右去到,平日都要排隊。其實入邊有位,不過人手唔夠,入邊啲職員都超級繁忙。最後我哋都要等咗20分鐘左右先入到去。餐廳環境舒服,又對住維港。男友媽咪都好鍾意。我哋最後嗌咗三個蛋糕。包括有招牌椰子千層蛋糕、栗子千層蛋糕及鮮果千層蛋糕share 黎食。每件$78。我自己就最鍾意招牌椰子🥥千層蛋糕。表面一粒粒既係白朱古力🍫,中間有很多椰子肉,好足料。唔太甜。而栗子🌰千層蛋糕味道比較濃郁,好重栗子既甜味,比較岩嗜甜嘅朋友仔。最後,鮮果千層蛋糕好有驚喜。好超多生果。士多啤梨🍓、藍莓🫐、奇異果🥝、橙🍊同芒果🥭。忌廉不會太多,好啱老人家食。最後注意,呢間餐廳唔提供免費水的。三件蛋糕連加一埋單$257。

八點左右去到,平日都要排隊。

餐廳環境舒服,又對住維港。男友媽咪都好鍾意。

最後注意,呢間餐廳唔提供免費水的。
三件蛋糕連加一埋單$257。
2024-01-05
$86 (其他)
  • 招牌椰子千層蛋糕
  • 新鮮雜果千層蛋糕