餐廳: 華星冰室 (克街)
資訊:

2015-05-14 2424 瀏覽
同朋友係Sogo行街行到天昏地暗,到十點都未食晚飯。想飲杯香濃奶茶,二個人就行去灣仔方向既華星冰室。其實我最愛就是他們餐廳的卡位,很有特色,用舊時香港人很喜歡的 Levi' s 牛仔褲的圖案作椅子背的裝飾。我們點了不少的特色小食我推介一定要點的熱奶茶($19),又香又滑,茶味香濃。我們也點了熱杏霜($19),正正常常都算香濃,但唔會話好味到極點。繼而上枱的小食是炸雞翼($17)睇返之前食評話唔推介,炸得好乾。但係我又覺得ok 啵,香口又炸得啱啱好。一定要點的還有校長多士($25)年年25的校長多士,永不加價是它的特色。很香的黑松露配上香噴噴既芝士,真係正!二個人一份,啱啱好!最後叫左豬扒包($23)包皮很脆,但對我來說略為硬了一點。入面既豬扒炸得好香,重點是有肉汁的!同澳門既豬扒包有得比。

同朋友係Sogo行街行到天昏地暗,
到十點都未食晚飯。

想飲杯香濃奶茶,二個人就行去灣仔方向既華星冰室。

我們點了不少的特色小食
我推介一定要點的熱奶茶($19),又香又滑,茶味香濃。

熱奶茶

繼而上枱的小食是炸雞翼($17)

炸雞翼

一定要點的還有校長多士($25)

校長多士

年年25的校長多士,永不加價是它的特色。
很香的黑松露配上香噴噴既芝士,真係正!
二個人一份,啱啱好!

最後叫左豬扒包($23)

包皮很脆,但對我來說略為硬了一點。

豬扒包

入面既豬扒炸得好香,重點是有肉汁的!
同澳門既豬扒包有得比。

2015-05-13
$50 (宵夜)
熱奶茶
炸雞翼