2017-06-06 706 瀏覽
傳聞面積好大但點都要排隊既the cheese cake factory,莉豬星期五夜晚9點,單人前進都一樣無Bar檯位坐,一樣通知入內進食要等個半鐘,真係咪玩啦,等到人都癲咩⋯莉豬都係求食Cake姐,唯有入去買件Cake外賣啦⋯其實Cake位唔多人客排隊等買,等拎Cake既就有3-4組人,落完單拎飛等叫號,莉豬見入面有4個人係度忙住組裝分餅同擠cream,望落有d呢hea又有d逼,買完我諗等左有成10分鐘終於拎到兩件外賣Cake,但個袋裝到好似買左件羽絨甘,勁大袋,原來呢個朱古力蛋糕要用個大盒裝,仲擠左三個Cream花伴cake,勁heavy莉豬覺得,cheese cake factory既Cake價錢唔算貴,制作質素同選擇都比起LadyM有餘,感觀上可能仲覺得更加抵,因為份量大到食唔哂,唔搵人同你Share真係罪惡到一個點⋯有個問題,就係真心好難入到場內食,連外賣cake都要等甘耐,平時晚餐時間,真係預兩個鐘排隊先掂囉
莉豬都係求食Cake姐,唯有入去買件Cake外賣啦⋯

紅絲絨芝士蛋糕
朱力力塔