2018-11-24 51 瀏覽
暖笠笠嫩滑布丁燒 @ 葵廣呦呦鹿鳴布丁燒布丁燒係一樣超級好味嘅甜品,但係要入到元朗真係覺得好遠,自從葵涌開咗呢間呦呦鹿鳴之後我已經將本身嗰間忘記咗。🙈今次我第二次嚟葵廣呢度食,呢道定期都會有新鮮出爐嘅布丁燒,更加暖入心坎。上次嗌原味,今次就嗌新鮮出爐嘅焙茶味。焙茶味布丁燒🍮🍵焙茶味係個芝士蛋糕蛋糕會滲出一陣陣嘅焙茶香味,焙茶就係少少苦苦地但又帶着香濃嘅茶味。不過如果擺落布丁燒,即係芝士蛋糕同埋布丁嘅話,我覺得原味成件事夾好多。面層係雞蛋布丁,布丁依然係超級嫩滑,入口即溶,無錯,係bb皮膚果種嫩滑啊!配上底層嘅日式輕芝士蛋糕食好正啊!題外話:影相嘅時候店員突然間指住一張圓形嘅雲石枱,上面放滿公仔原來係專門俾人打卡用嘅,影相時佢仲要幫我打埋燈,超級Professional😅😅😅下次我都係會買返原味,因為更加食得出嗰種布丁嘅蛋香,同埋正宗日式芝士蛋糕味啊😋
暖笠笠嫩滑布丁燒 @ 葵廣
呦呦鹿鳴布丁燒