西貢碼頭依間西餐真係好正!本身成日經過無乜為意,但有次想食西餐見到個menu都抵食就入去試吓~我們揀咗outdoor,對住個海景食嘢勁chill🩵野食高質,d staff服務又好!!抵讚!GRILLED USDA PRIME STEAKS-Ribeye $398呢塊肉眼扒都有成330g,勁有份量!可以揀唔同嘅汁,我哋就揀咗蘑菇汁✨牛扒淨係點鹽同黑椒已經好夠,嗌咗7成,都keep到有肉汁!配菜就揀咗薯條,成份清哂!Chicken Breast Avocado Salad $142一上枱嘩咗岀嚟,原來份量咁大,真係可以當正餐食!雞胸勁大塊又煎得好嫩口👍牛油果熟得啱啱好,夾埋一齊食味道都夾!Eggs Benedict (Smoked Salmon & Proscuitto) $138呢個Benedict有齊煙三文魚同意式火腿,啱晒選擇困難症嘅我。一食落口就知道佢嘅荷蘭醬同出邊唔同,用咗Yogurt嚟整😻增加咗酸甜嘅味道,勁開胃!Ice Cappuccino $48Strawberry Cheesecake Milkshake $78杯咖啡好有驚喜!原來店家用咗Nutty嘅豆,飲落勁濃!餘韻帶

Ice Cappuccino $48
杯咖啡好有驚喜!原來店家用咗Nutty嘅豆,飲落勁濃!餘韻帶點堅果同朱古力嘅風味,好正!