2021-11-04 2986 瀏覽
今日又同女友放半日,搵唔到食咩好,又要係觀塘區,見到呢間都想試吓,可openrice 訂位,又有信用咭優惠八五折就揀咗 lu 😛係半自助午餐,價錢都高高地㗎。 入到去,都幾嘈下,揀咗係側邊嘅高枱坐,感覺 private 少少,舒服啲 😌睇咗一陣餐牌,決定揀牛同雞,跟住就出去拎嘢食,一開始都覺得算幾多選擇咁,拎拎下又好似唔算⋯⋯可能太耐冇食自助餐,所以一開始有點新鮮感🤪 拎咗大部分都係沙律,再加兩個湯,一中一西,想試吓😝 但味道一般,尤其是個中湯,完全冇味,又唔夠熱 🤨 返位食到一半,主菜都到了⋯⋯哎⋯⋯我最怕,未食完前菜,主菜就到咗😕 咁就即刻將前菜放埋一邊先,食咗主菜先,唔想凍晒,因為到時,都覺得唔算太熱⋯⋯女友揀嘅澳洲穀飼西冷牛扒,賣相唔錯,肉質都唔錯,我倆怕食生,所以要全熟,但都煮得好好,又唔韌,都有肉味,配汁亦唔錯喎,好夾,啲薯蓉應該係牛肝菌味,幾特別,幾好味😋而我個慢燒藍芝士雞胸,嘩!咁大件嘅,配菜同個牛一樣,藍芝士好香,但嫌燒得唔夠,又幾大件,食食吓都比較悶,不過雞胸肉都整得好滑,一啲都唔鞋👍🏼食完個主菜,慢慢食埋啲沙律,唞一下都出去再望望有咩食,都夾少少前菜食吓,不過大

自助餐前菜

澳洲穀飼西冷牛扒
慢燒藍芝士雞胸

食完個主菜,慢慢食埋啲沙律,唞一下都出去再望望有咩食,都夾少少前菜食吓,不過大部分我哋都覺得一般味道,之後拎啲生果,一般,最後叫熱咖啡,拎啲小cake 仔作結尾。 好可惜,連cheese cake 都無,比較好味少少嘅就只有咖啡色呢舊⋯⋯
自助餐甜品

餐咖啡
當日餐牌
2021-10-27
$254.6 (午餐)
用餐優惠
信用卡優惠