2024-04-27 87 瀏覽
二人精選晚餐 $198Course A(三選一): 泰北烤肉腸/ 碎肉生菜包(豬/雞) / 泰式燒豬頸肉 + Course B(三選一): 泰式炒通菜/ 青木瓜沙律/ 芒果白糯米飯 + Course C(三選一): 菠蘿海鮮炒飯/ 鮮蝦炒金邊粉/ 泰式遊船濃湯河(豬/牛) +飲品買一送一我同朋友揀左豬肉生菜包、芒果糯米飯同埋泰式牛肉遊船濃湯河🐖🥬豬肉生菜包比想像中大碟 豬肉同生菜嘅份量都合理 味道正正常常 不過不失🐄🍜泰式牛肉遊船濃湯河湯底好濃郁 牛肉都唔會話得果一兩塊好少 仲有肉丸係入面 河粉都幾掛湯好入味 面頭仲有啲炸豬皮 就咁食好脆好香口 浸左湯汁食又係另一種享受🥭🍚芒果糯米飯芒果都幾甜 再加糯米飯配埋椰汁係一絕!🫶🏼🥥🍨泰式椰皇椰子雪糕 $58好適合打卡用 除左雪糕杯靚之外 雪糕仲用左個椰皇殼裝住 食完雪糕仲可以刮啲椰肉食🥥🤍椰子雪糕不過不失 不過面頭仲有啲花生同埋粟米 有啲野咬下多兩種口感 都幾得意😛冬蔭功雪糕 $28因為平時冇見過就想以身試伏一下 其實都唔算太伏 食落真係有淡淡嘅冬蔭功味 甜甜地有啲奶味同時又帶啲咸咸地 仲有少許辣味 值得一試🤣仲有飯後甜品送 應該每日都唔同
二人精選晚餐 $198

我同朋友揀左豬肉生菜包、芒果糯米飯同埋泰式牛肉遊船濃湯河
🐖🥬豬肉生菜包

🐄🍜泰式牛肉遊船濃湯河

🥭🍚芒果糯米飯
芒果都幾甜 再加糯米飯配埋椰汁係一絕!🫶🏼

🥥🍨泰式椰皇椰子雪糕 $58

冬蔭功雪糕 $28
仲有飯後甜品送 應該每日都唔同 我今次食嘅係芒果椰汁西米糕 雖然係送嘅 但一啲都唔差🥹👍🏼

珍多冰 & 泰式奶茶係跟餐的

**提外話 靜靜雞講俾大家知 餐廳晚市每枱都會有一罌炸豬皮係枱 岩哂鐘意食炸豬皮嘅人 可以暴風吸入😆😆**
2024-01-26