2024-05-14 89 瀏覽
偶然間網上發現一個好食介紹,即刻相約埋班友去灣仔嘅春宵火鍋打卡。入面嘅裝修豪華優雅,有戶外大型空間,真係好適合我呢啲見到食就無視環境嘅%""忘我""食客尋食嘅好地方😂。好,咁我地就開動啦!首先飲嚟嘅湯底,就係🛑《蕃茄薯仔豬骨湯底》🛑,蕃茄嘅清甜同豬骨嘅醇厚湯底完美結合,令每一口嘅湯喝落去都留低滿滿嘅味道。🔥《海鮮拼盤》🔥係相片入便嘅標誌性招牌菜,當然唔少得海中蝦🦐、鮑魚🐚同花枝片🦑。份量十足,每樣海鮮都新鮮得來,醃得透而又味美多汁,每一口都好滿足!玩味潮汕丸子盤 - 超肥嘅潮汕 牛丸🥩 , 豬肉丸🐷 , 貢丸🍡 等一應俱全,見黎氹就爽,裡頭包裹住飽滿肉肉的滋味,滑牙彈口,好有咬口感👍 ,味道清新可口。🌶️《椒麻椰菜木耳豬肉餃》🌶️呢個更加係佢們嘅招牌之一。手工皮薄肉厚, 椰菜與木耳的清爽汁水與豬肉的嫩滑口感相結合,令每一口都印著豐滿的實至名歸。最後梗係要試吓他哋自家秘製的安格斯牛小排🥩同 濟州豬肉🥩,啲肉都淥得香到唔得,而且咬落去又外爽內嫩,每一口都飽滿實在。總括黎講,春宵火鍋既有豪華的環境, 又有拿手好菜,精選海鮮,肉質都是一流,滿足你所有嘅味蕾,無論你跟朋友同事或者家人都能夠找到你想找
總括黎講,春宵火鍋既有豪華的環境, 又有拿手好菜,精選海鮮,肉質都是一流,滿足你所有嘅味蕾,無論你跟朋友同事或者家人都能夠找到你想找到的味道。🔥💯🎉👍🏻👏🏻