2018-05-09 114 瀏覽
今個星期六又要返工,仲要成一點先放食LUNCH,同事話不如又去食呢間,今次叫咗兩個定食,陶板燒御膳 九州黑毛和牛及豚肩肉同三色丼前菜有蘋果蛋沙律、雞肉同冬瓜蘋果爽脆鮮甜,好開胃雞肉嫩滑,個醬仲有好重嘅蒜香,冬瓜配上菇仔,好入味,凍凍哋,好得意,好惹味,三色丼 ($250)三色即係三文魚親子丼、蟹肉海膽丼及吞拿魚丼。三文魚親子丼,三大片三文魚再配上大大粒三文魚籽,好有口感蟹肉海膽丼嘅海膽不是好多,與蟹肉、紫茶同菇伴勻,剛剛好,仲好新鮮添吞拿魚丼都係有三大片吞拿魚,顏色鮮豔有油光,口感軟嫩,魚味濃郁陶板燒御膳 九州黑毛和牛及豚肩肉 ($440)先來刺身三點,分別有針魚、吞拿魚同三文魚,先食味道較淡嘅針魚,然後食三文魚,最後係最濃味嘅吞拿魚,全部都好新鮮同鮮甜。响選擇嘅時候,三心兩意,店員聽到後,為我哋作特別安排,一半九州黑毛和牛、一半係豚肩肉,肉一到,店員就向我哋講介如何製作燒肉,首先要等陶板燒熱,然後放肉,一放落去,就渣渣聲,正到呢!牛肉同豚肩肉油脂分佈都好平均,唔韌,仲入口即溶,又多肉汁,仲有三款醬汁比你選擇,燒肉汁有少少辣,香草海鹽更加帶出肉味,檸檬汁酸酸哋,好醒胃,食完,個盆仲有肉

前菜有蘋果蛋沙律、雞肉同冬瓜

蘋果爽脆鮮甜,好開胃

雞肉嫩滑,個醬仲有好重嘅蒜香,

冬瓜配上菇仔,好入味,凍凍哋,好得意,好惹味,

前菜︰蘋果蛋沙律、雞肉、冬瓜

三色丼 ($250)

三色即係三文魚親子丼、蟹肉海膽丼及吞拿魚丼。
三色丼

三文魚親子丼,三大片三文魚再配上大大粒三文魚籽,好有口感
三文魚親子丼

蟹肉海膽丼

吞拿魚丼

陶板燒御膳 九州黑毛和牛及豚肩肉 ($440)

响選擇嘅時候,三心兩意,店員聽到後,為我哋作特別安排,一半九州黑毛和牛、一半係豚肩肉,肉一到,店員就向我哋講介如何製作燒肉,首先要等陶板燒熱,然後放肉,一放落去,就渣渣聲,正到呢!牛肉同豚肩肉油脂分佈都好平均,唔韌,仲入口即溶,又多肉汁,仲有三款醬汁比你選擇,燒肉汁有少少辣,香草海鹽更加帶出肉味,檸檬汁酸酸哋,好醒胃,食完,個盆仲有肉嘅油份就去燒蔬菜,大滿足
燒肉汁 \香草海鹽 \檸檬汁

雖然係一個要返工嘅星期六,比我坐得舒舒服服咁食個LUNCH,都係一種享受
2018-05-05
前菜︰蘋果蛋沙律、雞肉、冬瓜