2018-09-26 450 瀏覽
好耐無飲過茶,星期六會出旺角,於是就上Openrice睇下有無邊間比較特色既中餐廳飲茶,見到旺角呢間鷹巢有做折,就試下book位,可能我比較早到,過到去未算好多人,被安排坐近窗邊位置,環境都幾好。坐低好快已經有人問要咩茶,茶壺夠大唔需要經常添加。食物選擇算多同新,見時間尚早,可以坐耐d就點咗點心同小菜,上菜速度都算快,服務總體唔錯。雖然茶位唔便但服務同食物質素值呢個價錢。見openrice上面大家都推薦,於是就試下,果然不負眾望,口感好好,好大舊,同出面食果d完全唔同,叉燒軟硬適中,唔會太甜又唔會太咸,我諗下次黎我都會再點呢個。不過要叫多d人一齊食,因為都幾大份,1,2舊已經好飽。白玉藏珍,呢款菜聽講新出,口味屬於比較清淡,但勝在用料足,平時飲茶會叫菜心,如果唔想次次食菜心可以試下呢款,會比較多選擇。意大利黑醋豬柳,上菜時已經覺得個賣相好吸引,酸酸甜甜,但建議雪梨同豬柳一齊入口,個味道配合得非常好,豬柳外脆內軟,雪梨又夠清甜爽口,我諗小朋友都會中意呢道菜.唔知點解每次出面食野最後都要食埋個甜品先滿足,雖然係好普通既一個甜品,但出乎意料的好味道,起初都怕會唔會太酸或太甜,點知味道剛好,而

金牌叉燒皇配秘製蜜餞豆

白玉藏珍

意大利黑醋豬柳

香芒布丁

唔知點解每次出面食野最後都要食埋個甜品先滿足,雖然係好普通既一個甜品,但出乎意料的好味道,起初都怕會唔會太酸或太甜,點知味道剛好,而且奶同布丁分開可以根據自己口味加入,分量唔多,都夠食。

總括黎講呢次飲茶都幾滿意,環境舒適可以同屋企人邊食邊傾計,大家都飲得幾開心。
鮮蝦芝士長春卷
鮮蝦芝士長春卷
XO醬炒蘿蔔糕
黑松露素餃
漁港風味籠仔蒸飯
  • 意大利黑醋豬柳,