2021-05-06 1980 瀏覽
提早食母親節飯、如果要食生蠔龍蝦呢類海鮮就要揀第二輪晚餐 Buffet 7:30pm 食到十點可以慢慢坐 ⋯⬇️閒日五月都仲有七折、三個人埋單$1488約五百蚊一位。門口價目表如下:⬇️其實感覺 Mr Steak Buffet 嚟來嚟去都係呢堆嘢、今次坐正海鮮區隔離就算 8:30pm 都見到繼續加長腳蟹同龍蝦。今晚龍蝦非常咸、第二轉食左半邊都仲係咸 ⋯ 長腳蟹就真係啖啖肉,又係第二轉先可以成條蚊出嚟食、全晚食得最多就係長腳蟹。生蠔佢話法國既偏瘦都OK、但係一兩隻洗得唔算乾淨!⬇️魚生區嗰啲都有帶子赤背吞拿魚三文魚同唔知係咪甜蝦、帶子消失咗之後就由蟹柳同埋八爪魚補上。壽司類基本上係冇得兩款太卷類。⬇️某個時間有鴨肝出、和牛又唔算特別好食。熱食有蒸魚蒸扇貝白灼蝦豬手蟹粥豬腳薑白切雞 ⋯ 燒牛肉佢比左件大過隻碟我、見到都飽!仲有螺頭湯同酥皮湯 ⋯ 酥皮湯熱辣辣但係冇料,自己可以加啲海鮮落去。⬇️黎 Mr Steak 當然就係鍾意佢嘅自由發揮心意碟配心太軟、加上就嚟母親節大家都整黎慶祝 ⋯ 師傅嘅字體係靚既,又唔使專登訂蛋糕、影相打卡一流而心太軟就算影完相裏面仲係熱辣辣好好味。⬇️甜品區已經冇乜戰鬥力 ⋯

⬇️
海鮮區(青口長腳蟹蜆龍蝦蟹鉗熟蝦)
法國生蠔(每次三隻)
8:30pm  仲有  refill   食到尾繼續仲有海鮮

鴨肝
燒牛肉
酥皮湯

自選字配心太軟

⬇️
甜品區已經冇乜戰鬥力 ⋯ 雪糕就係Movenpick仲有韓國雪條同埋馬來西亞榴槤雪條、選擇都幾多!牛奶布甸都好濃!飲品區有自助檸檬茶、蘋果汁同埋青檸水,亦都可以沖咖啡飲。
榴槤雪條

⬇️
開心滿足慶祝節日、但係食物種類就唔算特別多。
2021-05-05
母親節
海鮮區(青口長腳蟹蜆龍蝦蟹鉗熟蝦)
法國生蠔(每次三隻)
鴨肝
燒牛肉