2022-12-25 759 瀏覽
本來想book旺角另一間食極上大x屋,但冇位,只好食呢間,老婆都叫我唔好食呢間,因為之前我都同佢食過知道嘛嘛哋,但都想和同事食返餐聖誕餐,見全日都有位,唔會有問題嘛,當晚去到門口只有三四個等位,都心知不妙,入到去仲精彩,全場得果三分一枱位有客,冇野咁多入去馬上叫野食先,叫左C餐,有中拖羅及長腳蟹腳食,大多數刺身及壽司都有叫,中拖羅及長腳蟹腳有鮮味,其他刺身手都係一般,熱食叫左碗仔翅,花膠及蠔鍋,碗仔翅反而有少少驚喜,有返少許兒時味道,而蠔鍋d蠔真係比較腥,大家食左一隻冇食,最後叫多輪就無叫,而movepick雪糕都只係每一位一杯,咁既價錢係寒暄左d既,仲有,我地坐左一個鐘就攞張單來叫我地比錢先,你地真係老土,只可說,可一不可再,到最後走時,只係全場坐左一半人左右,我現在知道點解會咁樣,咁既價錢,真係可以去酒店食自助餐,質素一定好過呢間野,哈哈
本來想book旺角另一間食極上大x屋,但冇位,只好食呢間,老婆都叫我唔好食呢間,因為之前我都同佢食過知道嘛嘛哋,但都想和同事食返餐聖誕餐,見全日都有位,唔會有問題嘛,當晚去到門口只有三四個等位,都心知不妙,入到去仲精彩,全場得果三分一枱位有客,冇野咁多入去馬上叫野食先,叫左C餐,有中拖羅及長腳蟹腳食,大多數刺身壽司都有叫,中拖羅及長腳蟹腳有鮮味,其他刺身手都係一般,熱食叫左碗仔翅,花膠及蠔鍋,碗仔翅反而有少少驚喜,有返少許兒時味道,而蠔鍋d蠔真係比較腥,大家食左一隻冇食,最後叫多輪就無叫,而movepick雪糕都只係每一位一杯,咁既價錢係寒暄左d既,仲有,我地坐左一個鐘就攞張單來叫我地比錢先,你地真係老土,只可說,可一不可再,到最後走時,只係全場坐左一半人左右,我現在知道點解會咁樣,咁既價錢,真係可以去酒店食自助餐,質素一定好過呢間野,哈哈

刺身
蟹腳及中拖羅