2022-08-15 24 瀏覽
剛過去既Weekend天氣都係超好陽光,正值夏天就有一種想去旅行relax下既感覺今日同朋友相約係旺角食brunch見下面,搵到一間好有歐洲成日見到既bar & restaurant,成個氣氛好chillWOFT係一間酒吧主打手工啤酒,提供來自德、澳、美、日、新西蘭及本地等等,而且食物都係歐美fusion互相結合一入餐廳會見到好多來自唔同品牌及產地既啤酒樽,加上工業風既裝潢,令到間餐廳更加有特式,係香港好少見到!好適合打卡影相我地兩個人一共order左3份食物 + 2杯 mocktails1. 黑松露芝士薯條黑松露 + 芝士本身就係一個love & match!!  本來炸到香脆可口既薯條表面再淋上金黃色既芝士已經好食,再加埋黑松露醬絕對係令味道錦上添花!呢個小食係100%必點 (配埋飲啤酒,一定更加perfect),唔怪得係外國有美食雜志排名10大外國小食,黑松露芝士薯條佔頭5名!2. 經典烤焗香辣雞中翼作為前菜小食其中一個必點之一,烤雞中翼肉汁豐富,外表烤到有小小脆,加上惹味嘅辣汁,將味蕾推到最高!3. 忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁Pizza之前係意大利食過一次之後就愛上,估唔到事

1. 黑松露芝士薯條

2. 經典烤焗香辣雞中翼

3. 忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁Pizza
之前係意大利食過一次之後就愛上,估唔到事隔5年,終於係香港搵到一間餐廳有得食呢款Pizza,實在太感動!

墨汁除在可以做意粉外,做Pizza個餅底都係超級正,好有創意而成功既做法!加上忌廉菠菜煙三文魚既配合,令呢個Pizza非常豐富同有層次!

個人極力推薦,因為呢個Pizza唔係所有食pizza既地方都有,所以呢令我對WOFT有深刻印象!

- Billion Bacteria (紫色,左面)
特色mocktail (即無酒精),有乳酸 + 藍莓 + 熱情果,tropical味道香甜酸爽,絕對岩夏天飲,仲要天氣咁熱成35度!
- Old Land Peach (粉紅色,右面)
特色mocktail (即無酒精),士多啤利 + 蜜桃,又係tropical味道但係fruity甜既味道,都係好適合夏天飲,消暑飲品!

總結一下,如果放假想約朋友食lunch / brunch想搵個relax d既地方,WOFT絕對可以滿足到,而且鍾意飲酒可以happy hour埋!

今次因為有渣車未有機會試下手工啤酒,所以正好留返下次再黎既機會!期待下次再約朋友過黎
2022-07-17