2020-03-11 57 瀏覽
星期四放工,相約友人到旺角食韓國野!由於受到疫情影響,旺角好多餐廳好早就已經變得冷清清,原本諗住我哋去嗰間餐廳一定唔使等位排隊,點知人龍依舊,等咗大概半個鐘左右就入得去啦!走入餐廳,抬頭一看,掛滿星星燈飾,非常有情調,忍唔住即刻影張相打卡!店員安排好座位後,翻開餐牌睇下食咩先!選擇困難症嘅我就將嗌嘢食呢個重任交咗比朋友。最後我哋決定食一個海鮮炒粉絲、芝士炒雞肉,仲叫咗杯ice peach 野飲!ice peach其實係香桃梳打,淡淡嘅香桃味道配上清新檸檬和梳打水,感覺非常Fresh!等多一陣間主角上枱!芝士澎湃嘅程度實在令我哋嘩然!望見啲辣雞已經流晒口水!不過等多一陣間就有一個店員協助我地將辣雞和芝士攪拌。而且仲會幫我地翻雞蛋,非常貼心。芝士炒雞味道,非常開胃!如果配埋芝士,邪惡得嚟又忍唔住食多兩舊!至於海鮮炒粉絲,味道不過不失,粉絲口感煙韌,非常有街頭風味!所以話,就算而家去唔到韓國就唯有食住韓國嘢頂住癮先啦!
店員安排好座位後,翻開餐牌睇下食咩先!

等多一陣間主角上枱!芝士澎湃嘅程度實在令我哋嘩然!
2020-03-05