餐廳: Lucky Ristorante
資訊:

2021-07-28 1952 瀏覽
今日再臨重建嘅上海街138號充滿香港懷舊氣息嘅好地方 亦都係一場美食之旅嘅開始充滿田園小清新風嘅裝潢 加上墻身透明帶出闊落嘅空間感 都令人非常之放鬆🥰呢度除咗晚餐套餐有唔同選擇亦都適合巴打絲打們嘅豪邁由於今晚同一位麻雀肚嘅朋友嚟食嘢今次就同套餐無緣啦 叫咗個意式小食拼盤 包括甜椒蟹肉tart 清爽特別 個tart皮好簿唔「漏」仲有三文魚子掉味 剛好的平衝感😄巴馬火腿配蜜瓜 金童玉女 的的式式 味道濃厚令你甜到入心🤪 仲有個帶子牛油果他他😍😍😍帶子爽甜 又一清新之作全部都有晒水準 雜菌忌廉雞肉酥特別一讚個酥皮盒 個皮真心好脆好薄高難度動作有9分另外叫咗個大阪燒魷魚圈意大利飯呢味risotto in Japanese style 真係有創意😆味道方面都非常唔錯 滿口啖啖肉 大阪燒醬定整道藥更惹味 再配入口綿綿細雨般的意大利飯 感覺自己也fusion 了🤣最後有暖暖嘅水果茶 原來味道比起凍飲更refresh🙈 家的感覺出嚟啦😚
今日再臨重建嘅上海街138號
充滿香港懷舊氣息嘅好地方