2024-02-28 24 瀏覽
Little Fresh Cafe & Bar📍旺角登打士街36號恆威商業中心18樓今晚收工約左個好耐冇見嘅朋友聚舊,黎到旺角知道有一間隱世嘅樓上Cafe「Little Fresh Cafe & Bar」,之前同朋友喺銅鑼灣分店食過,今次黎試下旺角店好唔好食先🤣🤣我地order左兩個set,每個set都會包一碗餐湯或者田園沙律,我同朋友叫左各一個黎食😆今日餐湯係洋蔥湯,會配埋兩塊香草蒜蓉包,蒜蓉包好香脆,餐湯有好多洋蔥🧅好足料👍,田園沙律配咗沙律醋,成件事好Fresh🥗🥗香燒豬頸肉紅咖哩燴意大利飯$178🍚由於當日冇曬豬頸肉,店員就轉咗鮑魚紅咖哩燴意大利飯,鮑魚都幾大隻,仲要唔似係罐頭鮑魚😍😍,個樣都好新鮮,食落有鮑魚味,唔會太韌,配埋紅咖哩,仲食得出鮑魚嘅鮮味亦唔會比咖哩味搶走,咖哩味唔重但係後勁有啲辣,唔太鍾意後勁辣嘅朋友要留意啦🤣,不過成件事整合起黎感覺新鮮又幾好食😆😆😆推薦指數:8.5/10法國紅酒燴牛面肉$238🐮牛面肉非常淋,肉嘅外圍帶點脂肪,加埋小小嘅油脂令到口感非常豐富,好好食👍😆牛面肉雖然有兩大舊,睇落好少,但配埋薯蓉同菇,食完都覺得好飽肚😆推薦指數:9/10飲品方面
Little Fresh Cafe & Bar
📍旺角登打士街36號恆威商業中心18樓

香燒豬頸肉紅咖哩燴意大利飯$178🍚
推薦指數:8.5/10

法國紅酒燴牛面肉$238🐮
推薦指數:9/10

飲品方面就叫左橙汁🥤同加錢要左杯朱古力曲奇沙冰🍹,味道都ok,沙冰唔會好甜。

整體黎講,餐廳位置方便,係油麻地站行3分鐘左右就到,食物都幾好食👍不過餐廳座位就唔算多,如果有興趣嘅朋友就記得要預早打電話去book位啦~☎️