之前食開Black Coffee係衝着佢嘅Tiramisu而食嘅!今次我決定要食其他甜品😙自家製蕃茄醬炒煮粉 配慢煮口水雞 ($128)首先晚餐方面自家製嘅蕃茄醬係好濃郁嘅車厘茄甜味~ 重點係佢個口水雞好友土匪雞翼味!而且辣味唔係講笑🤣惹味得來不斷出汗呀!自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯 ($138)黑啤意大利飯呢個名號好特別,意大利飯中間都會食到少少酒香,唔好睇佢份量好細但係都好飽肚🥹佢嗰三片豬腩肉簡直煙燻到焦香焦香🤤淡淡都係豬肉嘅油脂~焙茶麻糬窩夫配咖啡雪糕($74)重頭戲嚟啦!焙茶麻糬窩夫我叫咗半份,佢切碎咗一口嘅size,中間麻糬嘅部份非常煙靭而且配茶味超級濃!咖啡味嘅雪糕又係expresso咁,有啲Gelato feel~就算好飽都要食晒佢🤣法式千層酥配青蘋果拖肥金寶醬及香草雪糕($70)千層酥大家可以睇到佢嘅橫切面係有幾酥脆中間嘅吉士醬好硬身唔會整腍啲千層酥,味道都唔係太甜🤪青蘋果煮得軟硬適中,香草雪糕仲有睇到一粒粒嘅香草籽,整體嚟講甜品同雪糕都好有質素!竹炭黑芝麻鮮奶 ($48)淡淡芝麻糊加奶香嘅味道😛🙈仲拉咗個好靚嘅花添🤤

自家製蕃茄醬炒煮粉 配慢煮口水雞
自家製蕃茄醬炒煮粉 配慢煮口水雞 ($128)
自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯

自家製煙燻豬腩配黑啤意大利飯 ($138)
焙茶麻糬窩夫配咖啡雪糕

焙茶麻糬窩夫配咖啡雪糕($74)

法式千層酥配青蘋果拖肥金寶醬及香草雪糕
法式千層酥配青蘋果拖肥金寶醬及香草雪糕($70)
竹炭黑芝麻鮮奶

竹炭黑芝麻鮮奶 ($48)
淡淡芝麻糊加奶香嘅味道😛🙈仲拉咗個好靚嘅花添🤤
自家製蕃茄醬炒煮粉 配慢煮口水雞