旺角新開左間小店,以巨型日系烤蛋糕🍰同大阪燒為題。位於廣華醫院附近的仁安大廈入面,用了簡約木系🪵做主調,有種和風🇯🇵的感覺。座位以活動式的二人枱,方便按大家的人數而安排,非常彈性!大門外貼有店鋪兩大特色菜色,日系烤蛋糕同大阪燒,每款菜式都有幾款口味提供,見到大部分都用上丸久小山園的茶粉🍵為主。最後我嗌左每樣一份,結果大份都差d食唔晒。🙈🙈 ⦁大阪燒大阪燒系列口味眾多,包括蜆🐚、蝦🦐、章魚🐙、帶子。揀左章魚的我就系貪佢有咬口,上菜先發現佢地份量都幾大,加上切到章魚大大粒,正當我膽心之際,原來佢地都好易咬開!推介推介👍🏻 ⦁日系烤蛋糕蛋糕口味都有好多,包括意大利可可榛子醬🍫、北海道滨乙女芝麻醬、丸久小山園焙茶醬、丸久小山園抹茶醬。本身想嗌朱古力榛子,點知賣晒!我就揀左佢地signature的焙茶口味,上茶時見到蛋糕都幾大個,茶味濃濃郁,味道會有茶的甘味。 ⦁抹茶豆乳⦁西柚烏龍茶兩款飲品都好特別,個人比較喜歡豆乳系列,飲落順滑,帶有淡淡茶香。同埋用黎打卡真系好靚! 如果淨食蛋糕的話,二人份岩岩好。但好似我咁食埋大阪燒,個人覺得份量就有點多,建議嗌多一兩個朋友share食。✨順帶一提,烤

⦁大阪燒

⦁日系烤蛋糕

⦁抹茶豆乳
⦁西柚烏龍茶

如果淨食蛋糕的話,二人份岩岩好。但好似我咁食埋大阪燒,個人覺得份量就有點多,建議嗌多一兩個朋友share食。✨順帶一提,烤蛋糕需時20分鐘,建議早少少嗌定‼️

抹茶豆乳
2023-09-09