2023-05-18 674 瀏覽
通菜街一向都隱藏住唔少小店今次就去左呢間比門面嘅霓虹燈吸引住嘅韓國菜💕一坐低店員會即刻上前菜分別有泡菜同醃蘿蔔~泡菜係偏酸嘅好開胃💙🍴韓國金蠔($144/4pcs)一般見法國生蠔多韓國金蠔都係第一次試💕上枱隻隻都好大隻性價比都幾好~韓國金蠔相對上Creamy啲甜啲,海水味相對較淡~比較大眾化嘅口味👦🏻表示比較鍾意呢款💙🍴溫泉蛋帶子芝士湯烏冬($98)黎之前睇OP已經覺得好吸引😍上枱都係一樣有兩大隻鋪滿芝士嘅帶子超邪惡💕湯底都好濃仲要夾起拉曬絲~忍唔住一啖接一啖極速清曬~🍢串燒ssss餐廳主打韓式串燒配上自家製韓式魔鬼辣醬~聽聞瘋狂辣更香更好味不過我地小廢物唔敢試😂🍴雞軟骨($14)🍴雞翼($18/2pcs)🍴豬頸肉($18)🍴香草燒羊架($58)🍴牛脷芯($48)🍴鹽燒虎蝦($88/2pcs)Total叫左6款唔同嘅串燒個人最推薦燒羊架同牛脷芯💕羊架都算幾大舊羶味唔算好重但燒到好香肉質幾好仲好有肉汁肥瘦適中😋牛脷芯厚薄適中唔會太薄幾有咬口調味唔會太重蓋過左本身嘅味😋餐廳用左自家製韓式魔鬼辣醬今次我地叫左小辣味道偏甜大概只係BB辣嘅level~下次可以搵一兩串試下瘋狂辣究竟有幾辣挑戰下😂

🍴韓國金蠔($144/4pcs)

🍴溫泉蛋帶子芝士湯烏冬($98)

🍢串燒ssss
🍴雞軟骨($14)
🍴雞翼($18/2pcs)
🍴豬頸肉($18)
🍴香草燒羊架($58)
🍴牛脷芯($48)
🍴鹽燒虎蝦($88/2pcs)

Total叫左6款唔同嘅串燒個人最推薦燒羊架同牛脷芯💕羊架都算幾大舊羶味唔算好重但燒到好香肉質幾好仲好有肉汁肥瘦適中😋牛脷芯厚薄適中唔會太薄幾有咬口調味唔會太重蓋過左本身嘅味😋餐廳用左自家製韓式魔鬼辣醬今次我地叫左小辣味道偏甜大概只係BB辣嘅level~下次可以搵一兩串試下瘋狂辣究竟有幾辣挑戰下😂💕
🍺韓國CASS啤酒($32)
第一次飲呢款啤酒幾易入口幾鍾意又唔會好苦配埋熱辣辣嘅串燒好正💙

• 韓國金蠔