2022-06-30 257 瀏覽
朋友告知其公司附近新開糖水舖,店仔細細,糖水唔錯,晚上食完雞煲想食碗糖水潤吓,就走嚟品一品。愛心出行加針卡一輪後,坐好後叫咗碗凍銀杏腐竹薏米糖水糖水入口濃滑,甜度中甜,有種好潤嘅感覺,第二口食到薏米同銀杏,🤨點解咁嘅?薏米圓碌碌脹卜卜煙煙韌韌,冇咗平時薏米旱旱哋嘅味,亦冇咗平時有小小刮口嘅感覺!好正!銀杏亦同樣韌韌哋好好味!一口接一口,無法止停!如果唔係怕血糖高,起碼5碗先叫夠。及後買咗兩碗外賣比家人一同品嚐!一碗腰果露一碗流心芒果布甸到家放低影張相記錄一下就去梳洗,出到嚟兩碗完全被清空!家中兩老分食腰果露後評價:好食!好香!響邊樹買咖?係細個食到嘅味道喎!個女獨食咗個流心芒果布甸後問我:爸爸,下次你買多幾碗啦!咁好食我自己一碗都唔夠食,媽媽又冇得食,下次買多啲好冇?okok. 下次一定買多幾碗。
朋友告知其公司附近新開糖水舖,

愛心出行加針卡一輪後,坐好後叫咗碗凍銀杏腐竹薏米糖水
銀杏薏米腐竹糖水

及後買咗兩碗外賣比家人一同品嚐!

一碗腰果露

腰果露

一碗流心芒果布甸

流心芒果布甸

到家放低影張相記錄一下就去梳洗,出到嚟兩碗完全被清空!
okok. 下次一定買多幾碗。

2022-06-28
銀杏薏米腐竹糖水