2020-04-12 135 瀏覽
💕旺角樓上咖啡室,蟲二喺活化左嘅上海街頂樓,順便可以行吓618,感覺有少少似南豐紗廠。餐廳入門嘅時候要先量體溫,然後再由員工帶位,就算平日下晝去露天位置一早坐滿。一開頭聽從而呢間cafe都係因為佢係上環3rd place嘅分店,對佢嘅pancake充滿熱切期待。同一般空氣咁嘅厚pancake唔同,呢度sell嘅係比較實在嘅感覺。今次order伯爵茶麻薯pancake,感覺上牛油味偏重,咸味竟然做出,相反雞蛋味唔係好出,有少少似加厚版嘅熱香餅。但個麻薯就好煙韌,連埋個pancake食有小茶香,overall都唔錯嘅。但佢得壹塊要$89就有啲貴,而且嘅伴碟只係一片片嘅提子,連平時嘅士多啤梨、藍莓都冇得食,感覺上有啲頹。總體而言可以一試,但依家有太多主力sell pancake嘅Cafe選擇,下次反而可以試吓佢午市晚市嘅主食。

伯爵茶麻薯班戟
Flat  white