2010-06-26 4 瀏覽
行經旺角記得openrice 呢期有間台式鋪頭幾hot於是專登走去黑布街一試都排左大約20分鐘order 左牛肉面/紅糟肉/花枝羹可能係肚餓既關係,o的野食都上得幾慢牛肉係就夠大碗,不過湯底一入口巳經唔夠熱,而湯底似係加左唔少味精紅糟肉同menu display 既都相差幾遠,每舊都切得好細,menu 明明係大大舊,唔知係咪d 頭尾既碎拎黎整花枝羹order 左一段時間先話無,轉另一款又話無。。。所以放棄熱食食完熱野,入戲肉食冰苔目,其實係米苔目加冰再加唔同既配料(每款約六蚊)我揀左芋圓同地瓜圓,因為台灣既實在太好味,香港一直都未見有得食一上枱,個冰苔目其實係一舊舊大冰加米苔目墊底,個既既程度係連刨冰都不如,只係碎冰。。。唯一係芋圓同地瓜圓都唔錯, 幾q, 但唔可以齋叫, 一定要跟冰苔目底好想去台灣食人地o個d正宗牛肉面同埋芋圓甜品
行經旺角記得openrice 呢期有間台式鋪頭幾hot
於是專登走去黑布街一試
都排左大約20分鐘
order 左牛肉面/紅糟肉/花枝羹
可能係肚餓既關係,o的野食都上得幾慢
好想去台灣食人地o個d正宗牛肉面同埋芋圓甜品
2010-06-24