2020-08-15 27150 瀏覽
相信大家同我一樣,喺疫情之下冇得去旅行,一定覺得好傷心,最掛住一定係外地嘅美食。有睇開我食評嘅都知道,我最鍾意就係打邊爐,而除咗日本嘢之外最鍾意就係食台灣嘢。今日因為有冇得去台灣又冇得打邊爐好耐,所以就嚟到旺角呢一間又大人火鍋,打返場激烈嘅邊爐,去滿足我思念台灣同埋打邊爐嘅心願。一入到去舖頭已經聞到好熟悉嘅味道,有麻辣鴨血嘅味道,有養生鍋嘅味道,加埋個裝修已經好友去咗台灣嘅感覺。好彩今日早啲到唔使排隊就可以入,如果唔係喺食飯時段嚟到,最少都要等兩至三個鐘先可以入場,所以想試嘅朋友,記得早啲嚟攞位,如果唔係就要白行一趟啦。佢有唔同價錢嘅選擇,但我諗大家都非常清楚唔同價錢,就會食到唔同質素嘅牛,當然我係非常之鍾意食肉嘅,所以今次就買咗最貴嗰個極上和牛吃到飽套餐,而且係選最貴個餐,喺可以食哂咁多隻肉,爽呀!本來想整返個麻辣湯底,不過有少少熱氣所以最後就揀咗牛大人紅燒牛骨鍋不得不提,脆肉鯇是非常好食的!因為佢喺跟人頭出份量,所以瘋狂點咗好多次!澳洲和牛M5牛肩卷喺必點,油脂豐富,入口即溶,呢度嘅肉唔會好似其他舖頭,上到枱面仲係非常之冰感,所以可以做到淥一淥就食得,唔洗驚唔夠熱/太熟!另外安格斯

另外安格斯牛小排都係必點之選,雖然佢又知冇M五牛肩卷咁豐富,但係佢嘅肉味相對濃郁,而且又咬口,所以都係非常滋味!

而除餐附送嘅牛丸都係非常之好味,同平時街食到牛丸唔同,唔會有種粉粉地嘅口感,而且咬落去仲有肉汁流出,仲有濃郁嘅牛味,食完之後想再點,但已經唔可以再叫,所以到而家都好回味!

另外嘅一大驚喜,大家一定估唔到係咩。就係聽都未聽過嘅水蓮,嗰個質感令人一試難忘,我嘗試嗌多幾碟,但一次都係出一碟,所以想食嘅朋友只要嗌多幾次啦!

總括而言,牛大人嘅套餐真係非常抵食,平民嘅價錢,台灣嘅味道。用去旅行嘅錢喺度食,應該可以解決思鄉之情,所以大家快d去食啦!